Săptămâna de luptă împotriva traficului de persoane

Foto: politia.md

În fiecare an consecutiv este organizată și desfășurată Campania națională ,,Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, organizată în contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane.

Astfel, timp de o săptămână, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al Inspectoratului Național de Investigații al IGP au desfășurat activități în vederea sensibilizării opiniei publice asupra riscurilor și consecințelor care pot surveni în urma infracțiunilor de trafic de ființe umane.

Pe parcursul campaniei angajații CCTP au desfășurat mai multe lecții publice și online, mese rotunde, dar și ședințe cu participarea studenților și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ din țară, în vederea familiarizării acestora cu subiectul dat, precum și consecințele survenite la comiterea acestui gen de infracțiune.

În cadrul întrunirilor, participanților le-au fost oferite pliante cu informații utile la această temă.

Campaniei i s-au alăturat și angajații subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, care au desfășurat sesiuni de informare și sensibilizare a tinerei generații cu privire la flagelul traficului de ființe umane.

Campania națională ,,Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, organizată pentru al IX-lea an consecutiv în Republica Moldova, urmărește informarea și sensibilizarea societății cu privire la riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane, progresele înregistrate de către comunitatea anti-trafic și revizuirea lacunelor şi impedimentelor în implementarea Convenţiei Europene privind lupta împotriva acestui fenomen.

Distribuie