Școala de Arte „Alexei Stârcea” aniversează 55 de ani de la fondare

Foto: mecc.gov.md

Școala de Arte „Alexei Stârcea” aniversează astăzi 55 de ani de la fondre. Cu această ocazie, a fost dezvelită placa comemorativă, amplastă în fața institiuției, eveniment la care a participat și secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol.

Secretarul de stat Andrei Chistol a menționat că pe parcursul celor 55 de ani de activitate, Școala de Arte „Alexei Stârcea” a obținut statutul unei prestigioase instituții de învățământ artistic extrașcolar, grație numărului impresionant de elevi absolvenți, care au îmbrățișat cu demnitate meseriile de muzicieni, coregrafi, interpreți vocaliști și instrumentiști, artiști plastici, devenind personalități recunoscute în lume. „Prin dezvelirea plăcii comemorative realizată iscusit de sculptorii Victor Macovei și Ruslan Tihonciuc aducem un elogiu compozitorului Alexei Stârcea, care prin opera sa a contribuit la dezvoltarea culturii muzicale naționale.”, a afirmat oficialul.

Menționăm că pentru rezultate remarcabile în activitatea didactică și de creație, contribuție la prestarea serviciilor educaționale de calitate și aportul adus la educarea tinerii generații în spiritul valorilor culturale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decernat diploma de onoare a ministerului unui grup de cadrele didactice.

Istoricul Școlii de Arte „Alexei Stârcea” din mun. Chișinău începe în anul 1965, când prin decretul Ministerului Culturii a fost inaugurată Școala de Muzică nr. 2. În anul 1984 Școala de Muzică nr. 2 a fost reprofilată în prima Școală de Arte din Moldova, care din anul 1989 poartă numele renumitului compozitor, interpret, pedagog, Artist Emerit al Republicii Moldova — Alexei Stârcea.

Distribuie