Se redeschid grădinițele pentru copiii de 2-4 ani

Foto simbol. Sursa: profesor.md

Redactor: Diana Enache

Copiii de 2-4 ani, care au frecventat grădinița până la suspendarea activității pe motiv pandemic, vor reveni în grupe. Decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a fost luată în urma analizei situației epidemiologice actuale. Totodată, medicii au explicat că riscul de îmbolnăvire este mai mic la copii.

De asemenea, devine obligatorie purtarea măștilor de protecție pe durata lecțiilor, în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-XII-a și elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar și superior.

Totodată, conducătorii instituțiilor municipale și celor de drept privat din capitală vor examina introducerea sau menținerea în continuare a regimului de lucru online pentru angajații din subordine în scopul limitării fluxurilor umane în transportul și spațiul public cu limitarea interacțiunii fizice a persoanelor.

Municipalitatea precizează că decizia de sistare a procesului educațional și plasarea integrală în carantină a unei instituții de învățământ din mun. Chișinău va fi luată de către CESP, în baza evidențelor și anchetelor epidemiologice.

Distribuie