Secretarul de stat al MECC în domeniul tineretului și sportului a efectuat o vizită de lucru la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale

Foto: mecc.gov.md

În ajunul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului Ivan Gheorghiu, a efectuat o vizită la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (CSPLN), unde s-a întâlnit cu  sportivii de performanță calificați la Jocurile Olimpice și antrenorii lor.

Oficialul a discutat cu sportivii și antrenorii despre problemele și necesitățile cu care se confruntă, dar și despre reușitele sportivilor și evoluția antrenamentelor în vederea pregătirii pentru participarea la Jocurile Olimpice din această vară de la Tokyo.

Secretarul de stat al MECC a vizitat sălile sportive a edificiului unde se desfășoară procesul de instruire și antrenament ale sportivilor noștri, precum și căminul din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale care se află în proces de reconstrucție, lucrările fiind executate până în prezent în proporție de 75 la sută.

Ivan Gheorghiu a menționat în cadrul vizitei că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să depună toate eforturile pentru a-i susține pe sportivii moldoveni, pe care i-a îndemnat să muncească în continuare pentru a fi și mai buni și pentru a obține rezultate maxime la competițiile sportive naționale și internaționale.

În contextul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată anual în a treia zi de sâmbătă a lunii mai, oficialul i-a felicitat pe sportiviși antrenori și le-a mulțumit pentru rezultatele remarcabile obținute până acum.

În acest an, au fost selectați 135 de sportivi, membri ai Loturilor Naționale la 16 discipline sportive: atletism, box, caiac-canoe, natație, haltere, luptă liberă, luptă greco-romană, judo, scrimă, taekwondo, tir, tir cu arcul, biatlon,  powerlifting (dizabilități), tenis de câmp (dizabilități), paralympic judo.

În prezent, sportivii CSPLN au obținut 9 cote de calificare către Jocurile Olimpice Tokyo 2021 dintre care:  2 cote atletism, 1 cota natație, 1 cotă luptă greco-romană, 1 cota paralympic (parajudo), 1 cotă judo, 1 cotă tir cu arcul, 2 cote caiac-canoe.

Distribuie