Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a avut o întrevedere cu comunitatea AmCham

Astăzi, 25 iunie curent, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a avut o întrevedere cu membrii Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova (AmCham). În cadrul întrevederii părțile au purtat discuții asupra subiectelor de interes pentru mediul de afaceri în scopul clarificării unor aspecte ale aplicării normelor fiscale și contabile. De asemenea, au fost expuse viziunile Ministerului Finanțelor ce vor fi prioritare în următorul proces al politicii fiscale, menite să asigure o legislație fiscală certă și echitabilă.

Domnul Noroc a exprimat deschiderea față de mediul de afaceri în vederea identificării priorităților pentru a asigura și în continuare o colaborare eficientă. De asemenea, secretarul de stat, a îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să participe, la fel de activ, la elaborarea, expertizarea și implementarea normelor fiscale și vamale.

În timpul discuțiilor, comunitatea de afaceri a atras atenția asupra unor probleme de ordin general, dar și probleme specifice domeniului bancar, organizațiilor de creditare nebancară, asigurărilor, leasing ș.a. În special, au fost abordate subiectele legate de clarificarea aspectelor ce țin de creșterea de capital, definirea “serviciilor financiare” în scopul aplicării TVA, modul de recunoaștere a veniturilor și cheltuielilor în cazul trecerii la un nou IFRS (Standard Internațional de Raportare Financiară).

În final, dl Noroc a mulțumit comunității AmCham pentru activitatea pe care o desfășoară aceștia dar și pentru colaborarea de până acum, remarcând faptul că această conlucrare este bazată pe respect, profesionalism și onestitate. 

La rândul său, Veronica Sirețeanu, policy manager la AmCham a apreciat prioritățile Ministerului Finanțelor comunicate de dl Noroc, dar și faptul că pe majoritatea subiectelor abordate, părțile au găsit un numitor comun. De asemenea, a asigurat că experții Asociației vor oferi sprijinul necesar pentru elaborarea, expertizarea și implementarea propunerilor prezentate în cadrul ședinței.

Distribuie