Securitatea și eficiența energetică, discutate de Natalia Gavrilița cu Kadri Simson

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Kadri Simson, Comisarul european pentru energie. Oficialii au vorbit despre ultimele evoluții din acest domeniu, rolul pe care-l are UE în dezvoltarea sectorului energetic din țară, dar și despre posibilitățile de finalizare a proiectelor începute cu țările vecine și care pot fi o alternativă în aprovizionarea cu gaz și electricitate a Republicii Moldova.

Așadar, premierul Gavrilița a declarat că securitatea energetică, la fel ca și eficiența energetică, este o prioritate în dialogul cu UE. Mai mult acestea sunt incluse în Agenda de Asociere pentru perioada 2021-2027.

„Sperăm că în următorii ani să se realizeze progrese substanțiale atât în ​​ceea ce privește alinierea politicilor noastre energetice la standardele europene, cât și implementarea proiectelor concrete de securitate energetică. Dar pentru a evolua și a se dezvolta în acest domeniu, Republica Moldova are nevoie de sprijin, consultanță și experiența partenerilor de dezvoltare”, a punctat șefa Executivului.

Comisarul Simson, la rândul său, a exprimat deschiderea pentru un dialog de nivel înalt în domeniul energetic și a confirmat susținerea guvernului în implementarea reformelor în domeniul energetic.

Distribuie