Ședința Guvernului din data de 9 august 2021

Cabinetul de miniștri a votat, în ședința de astăzi, pentru demiterea și numirea mai multor secretari de stat și șefi ai unor agenții de stat.  

Membrii Guvernului au votat pentru demisia Gabrielei Cuneva din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, dar și a Iulianei Drăgălin, a lui Mihail Lupașcu și a Marianei Botezatu, din funcția de secretari de stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost eliberați din funcție secretarii de stat Daniela Cujbă, Dumitru Socolan și Gheorghe Leucă, iar la Ministerul Justiției – Tatiana Tverdun și Alexandru Pleșca.

Și la Ministerul Afacerilor Interne au fost demiși patru secretari de stat: Mariana Grama, Cornel Lebedinschi, Gheorghe Bălan și Sergiu Golovaci, iar la Ministerul Apărării – Aurel Fondos și Vladimir Iliev. Tot în ședința de astăzi au fost eliberați din funcția de secretari de stat ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – Tatiana Nistorică, Mihail Machidon și Ghenadie Iurco.  

Guvernul a votat și demisia lui Ivan Gheorghiu și Natalia Grîu din funcția de secretari ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și demisia Tatianei Zatîc și a lui Denis Cernelea, din funcția de secretari de stat ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cabinetul de miniștri a votat și pentru rechemarea lui Vladimir Golovatiuc din funcția de ambasador în Federația Rusă.

Anatol Ghilaș a fost eliberat din funcția de director general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Elena Beleacoeva din funcția de director general al Agenției Relații Interetnice, Ghenadie Țepordei din funcția de director general al Agenției Proprietății Publice, iar Viorel Iustin din funcția de director general al Agenției pentru Proprietatea Intelectuală. Tot astăzi Valentina Buliga a fost eliberată din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În ședința de astăzi a Guvernului a fost aprobată numirea în funcția a următorilor specialiști: 

Veaceslav Dobândă, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene;

Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat al Ministerului Justiției;

Sergiu Diaconu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne;

Rosian Vasiloi, șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră;

Valeriu Mija, secretar de stat al Ministerului Apărării;

Sergiu Plop, secretar de stat al Ministerului Apărării;

Sergiu Gherciu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare;

Rodica Iordanov, secretar de stat al Ministerului Mediului;

Zinaida Bezverhnîi, secretar de stat al Ministerului Sănătății;

Svetlana Nicolaescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății.

Distribuie