Șefa statului îl felicită pe noul Cancelar Federal cu ocazia alegerii în funcție și își exprimă recunoștința față de doamna Angela Merkel

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare noului Cancelar Federal, Olaf Scholz, ales astăzi de Bundestagul german în această funcție. Șefa statului i-a urat succes și și-a exprimat speranța într-o bună colaborare pe viitor, așa cum a fost mereu în relația cu Germania.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat, totodată, recunoștința profundă față de doamna Angela Merkel, pe care a avut onoarea să o cunoască personal. „Este Politicianul-model care, în cei 16 ani cât a fost Cancelar Federal, a condus cu înțelepciune și hotărâre propria țară, a dat tonul politicii europene și internaționale, dar și a reușit să fie prietenul unor țări aflate la începutul construcției democratice, precum Republica Moldova”, menționează șefa statului. În numele cetățenilor Republicii Moldova, Președinta Maia Sandu i-a mulțumit deja fostului Cancelar Federal „pentru prietenie și pentru mâna de ajutor pe care Germania ne-a întins-o de fiecare dată în momentele grele, pentru proiectele comune dezvoltate în localitățile țării noastre și pentru susținerea puternică pe care ne-a oferit-o pe calea integrării europene”.

Distribuie