Șeful Guvernului s-a întâlnit cu veteranii războiului de pe Nistru, din satul Cocieri, Dubăsari

Problemele veteranilor acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova au fost abordate în cadrul unei ședințe de lucru, la Cocieri, Dubăsari, cu participarea prim-ministrului Natalia Gavrilița, și vicepremierului pentru Reintegrare, Vlad Kulminski.

Premierul a vorbit despre majorarea cu 550 de lei a indemnizațiilor pentru veteranii care au căpătat dizabilități în acțiuni de luptă, cu 250 de lei pentru participanții la acțiunile de luptă și soților supraviețuitori și alte majorări de prestații sociale care vor fi operate de la 1 octombrie, curent.

„Ne propunem o politică orientată spre majorarea veniturilor populației, inclusiv pentru veterani și urmașii acestora”, a spus Natalia Gavrilița. La rândul lor, veteranii prezenți la întrunire au vorbit despre problemele pe care le impune termenul-limită de schimbare a legitimațiilor de tip nou pentru veterani, termen care expiră la finele anului curent.

A fost abordată și problema accesului la servicii sociale și medicale pentru veterani, în acest sens, premierul subliniind că problemele acestei categorii de persoane vor fi examinate în mod prioritar.

Distribuie