Sergiu Prodan a avut o întrevedere cu Eduardo Fernández Palomares, Subsecretar de Stat al Culturii și Sportului al Regatului Spaniei

În data de 30 noiembrie Ministrul Culturii Sergiu Prodan a avut o întrevedere cu  Eduardo Fernández Palomares, Subsecretar de Stat al Culturii și Sportului al Regatului Spaniei.

În debutul discuției Ministrul a consemnat importanţa deosebită pe care o atribuie dezvoltării  relaţiilor de cooperare în cele mai diverse domenii culturale cu Regatul Spaniei.

S-au discutat mai multe subiecte ce țin de colaborarea în domeniul culturii precum parteneriatul în sectorul muzical. În acest context Sergiu Prodan a lansat invitația artiștilor din Spania de a participa și la edițiile următoare a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”; Festivalului Internațional ,,J.S. Bach”; Festivalul Internaţional de Muzică ,,Mărţişor”.

Un alt subiect abordat a fost și organizarea Festivalului filmelor spaniole la Chișinău și Zilele filmului din Republica Moldova la Madrid.

De asemenea s-a accentuat realizarea schimbului de experiență în domeniul protejării patrimoniului cultural și în special în domeniul normativ și a reglementărilor de restaurare, colaborarea între muzee, galerii şi alte instituţii specializate care se ocupă de cercetarea, protejarea, conservarea şi punerea în valoare a bunurilor culturale.

Cu ocazia celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei,  oficialii au convenit asupra unui eventual schimb de expoziții de artă contemporană între Muzeul Național de Artă al Moldovei și unul dintre muzeele naționale din Spania.

Distribuie