Serviciul „Determinarea dizabilității și capacității de muncă” va fi digitalizat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre, care prevede crearea Sistemului informațional „Determinarea dizabilității și capacității de muncă” (SI DDCM). Conceptul Sistemului informațional și Regulamentul de organizare și funcționare al acestuia au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Sistemul informațional va permite asigurarea transparenței privind controlul și gestionarea dosarelor beneficiarilor CNDDCM,  monitorizarea tuturor solicitărilor și persoanelor care interacționează cu Consiliul, elaborarea rapoartelor statistice, analitice și evidența, precum și controlul/raportarea cauzelor dizabilității.

Dezvoltarea și funcționarea sistemului informațional va fi asigurată de către Consiliul național pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă (CNDDCM). 

Sistemului informațional este creat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de guvernare electronică și Asociația internațională pentru dezvoltare, în baza Acordului dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Distribuie