Situația în țară privind alimentarea consumatorilor cu energie electrică în urma condițiilor meteo nefavorabile

Foto: mei.gov.md

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că monitorizează asigurarea consumatorilor cu energie electrică în actualele condiții meteorologice nefavorabile și comunică situația în țară din 10 decembrie a.c., către ora 13.00.

Urmare condițiilor meteo complicate din 10.12.2020, starea rețelelor electrice de distribuție a fost afectată din cauza rafalelor de vânt puternic.

În regiunea Centru și Sud a țării la moment sunt parțial afectate sau deconectate 16 localități. În scopul remedierii situației pe teritoriul regiunilor Sud și Centru au fost mobilizate 41 echipe de specialiști.

În regiunea de Nord a țării la moment sunt parțial afectate sau deconectate 3 localități. În scopul remedierii situației pe teritoriul regiunilor Sud și Centru au fost mobilizate 3 echipe de specialiști.

Conform raportării operatorilor, la moment se întreprind un șir de acțiuni de realimentare cu energie electrică a localităților afectate, astfel încât toţi consumatorii racordaţi să fie asigurați cu energie electrica.

Distribuie