Ștefan Gațcan și-a depus mandatul de deputat

Redactor: Diana Enache

Deputatul și medicul Ștefan Gațcan, care ieri a părăsit fracțiunea PSRM și și a aderat la Pro Moldova, a depus astăzi mandatul de deputat.

O cerere în acest sens a fost prezentată astăzi președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, scrie anticoruptie.md Anunțul despre depunerea mandatului de deputat nu a fost făcut de însuși Ștefan Gațcan, ci de socialistul Corneliu Furculița, în numele lui.

Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Andrian Candu consideră că deputații Partidului Socialist din Republica Moldova l-ar fi sechestrat pe Ștefan Gațcan încă de la ora 10:00 în dimineața zilei de astăzi 1 iulie. După ce l-au presat deputații socialiști preț de câteva ore în incinta Parlamentului, iar apoi transferat la Președinție unde l-au și presat împreună cu Președintele Igor Dodon să semneze cererea de depunere a mandatului care ar fi fost scrisă de socialiști, notează paranteze.md.

Reamintim că ieri Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM și aderă la PRO Moldova. Acest eveniment a fost urmat de atacuri la adresa deputatului și proteste, inclusiv în fața clinicii înființată de el. Potrivit grupului PRO Moldova, tot la clinica sa s-au desfășurat și verificări din partea instituțiilor abilitate la fel după ce Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor.

Distribuie