Strategia pentru reformarea Justiției, discutată la Guvern

Foto: gov.md

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat o ședință dedicată Strategiei pentru reformarea Justiției. La întrunire au participat Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, și consilierul prezidențial din domeniul justiției, Olesea Stamate. 

Discuțiile au vizat apropiata promulgare, de către instituția prezidențială, a Strategiei pentru Reformarea Justiției, dar și consolidarea cooperării inter-instituționale în vederea asigurării unei activități eficiente în toate domeniile.

Șeful interimar al Guvernului a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiție, trebuie să continue indiferent de schimbările politice care au loc în țara noastră. Aureliu Ciocoi și-a îndemnat colegii să depună efort maxim pentru ca instituțiile statului să funcționeze normal, iar acțiunile necesare – să fie întreprinse fără întârziere.

„Nu avem timp de pierdut pentru a aștepta o zi în care vom avea stabilitate politică. Vă îndemn să nu căutăm scuze, dar să muncim împreună, să ne conectăm eforturile și să vedem ce putem face chiar și în această perioadă complicată. Sunt sigur că putem crea condițiile necesare pentru ca Strategia pentru reformarea justiției să fie implementată cu succes”, a menționat Aureliu Ciocoi.

Și ambasadorii prezenți la discuție au subliniat importanța continuării procesului de reformare a justiției, indiferent de circumstanțele politice din societate. Prioritar, au propus axarea pe două puncte cheie: consolidarea cooperării dintre instituții și implementarea prevederilor stipulate în Strategia pentru reformarea justiției, care pot fi puse în practică chiar și în condițiile unui Guvern interimar.

Strategia are ca scop depășirea provocărilor pentru a îmbunătăți sectorul justiției și demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

Distribuie