Un nou bloc locativ cu apartamente sociale a fost dat în folosință în raionul Cahul

32 de locuințe sociale destinate familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari publici şi persoanelor cu dizabilități, au fost date în folosință, astăzi, în raionul Cahul.

Apartamentele sociale din Cahul au fost construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Valoarea proiectului est32 de locuințe sociale destinate familiilor cu mulți copii, tinerilor funcționari publici şi persoanelor cu dizabilități, au fost date în folosință, astăzi,e de 920 mii de euro. 64 la sută din sumă a fost oferită de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCDE), iar 36 la sută a constituit contribuția, inclusiv, nefinanciară a autorităților publice locale. Locuințele sunt finisate ”la cheie”, fiind dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, a participat la inaugurarea blocului locativ și a înmânat cheile de la apartamente primilor locatari. În cadrul evenimentului, ministrul a menționat că asemenea proiecte asigură mii de cetățeni din țara noastră cu spații locative.

 „Este îmbucurător faptul că, administrația publică locală se preocupă de asigurarea cu locuințe a localnicilor, iar eforturile comune generează succese. Prin implementarea proiectului de construcție a locuințelor sociale, contribuim la realizarea visurilor familiilor cu mulți copii, tinerilor specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanelor cu nevoi speciale, care își doresc o locuință. Exprimăm recunoștința partenerilor externi, experților Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care au apreciat progresele obținute și dispus de a continua colaborarea. În anul curent urmează să fie finalizate alte 121 de apartamente – 72 în or. Rezina și alte 49 în or. Cimișlia”, a comunicat ministrul.

Blocul locativ cu apartamente sociale are patru nivele.

NOTĂ: În perioada 2014 – 2020, în Republica Moldova au fost construite 556  locuințe sociale, în 12 raioane ale țării.   Apartamentele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă țării noastre un împrumut de 13,4 milioane de euro, pentru o perioadă de 20 de ani și o perioadă de grație de cinci ani.  

Distribuie