Un nou proiect pentru dezvotarea învățământului profesional tehnic va fi implementat de ministerul educației și cercetării

Guvernul a aprobat semnarea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare cu privire la faza I a Proiectului „Creăm valoare pentru alții: instituțiile de învățământ profesional tehnic oferă competențe profesionale relevante (CREATIVO)”.

Memorandumul va asigura cadrul juridic necesar pentru implementarea Proiectului CREATIVO care are drept scop ca tinerii și adulții din Republica Moldova să-și sporească perspectivele de angajare pe piața muncii în baza programelor de instruire relevante, dezvoltate în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Proiectul va contribui la fortificarea capacităților instituțiilor de învățământ profesional tehnic, astfel ca acestea să livreze în mod eficient cursuri elaborate în parteneriat cu și pentru companiile din sectorul privat, precum. Un alt scop este  îmbunătățirea activităților economice și antreprenoriale la nivelul instituțiilor profesional tehnice, astfel încât elevii să obțină competențe profesionale relevante, iar instituțiile să genereze venituri. 

Implementarea proiectului este susținută financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED Moldova) și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) din Republica Moldova.

Distribuie