Unde votăm în Italia, Germania, România și Israel? Secțiile de votare și-au schimbat adresa

Foto: mfa.gov.md

În conformitate cu prevederile legislației electorale, turul II de scrutin se organizează și se desfășoară în aceleași condiții ca și turul I de scrutin (cu aceleași consilii și birouri electorale, în baza acelorași liste electorale). Fiind conștienți de faptul că în turul II de scrutin ar putea să se înregistreze o prezență la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a decis, să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secții de votare din afara țării, dar și completarea birourilor electorale cu noi funcționari.

Totodată, după o evaluare a logisticii electorale, secțiile de votare care au înregistrat un număr mare de votanți în primul tur, vor fi dotate suplimentar cu urne și cabine de vot.

Pentru o mai bună organizare a votării și asigurarea accesului pentru alegători, unele secții de votare și-au schimbat adresa, după cum urmează:

ITALIA:

  • 1/380 Milano, Via Tortona 27
  • 1/369 Parma, Via Bizzozzero, 13, Parco Bizzozzero
  • 1/376 Verona, Piazzale Olimpia, 3
  • 1/367 Bologna, Via del Pilastro 2, Hotel Savoia

GERMANIA:

  • 1/349 Frankfurt

PSD Bank Arena,

Richard-Herrmann-Platz 1

D – 60386 Frankfurt am Main

  • 1/352 München

Alte Kongresshalle

Am Bavariapark 14,

80339 München

ROMÂNIA:

  • 1/408 Iași

Casa de Cultură a Studenților Iași

str. Vasile Conta, nr. 30, cod 700106 Iași

ISRAEL:

  • 1/358 Tel Aviv

Sediul Beit Hasofer – Casa Ziariștilor

str. Eliezer Kaplan 6, or. Tel Aviv

Toate cele 139 de secții de vot din străinătate vor fi deschise pe parcursul zilei de astăzi între orele 7:00 – 21:00 (ora locală din fiecare stat) cu excepția la Baku (07:00 – 18:00) și Strasbourg (07:00 – 20:00).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează operativ informațiile privind situația curentă a tuturor celor 139 de secții de votare constituite în străinătate. Informația poate fi consultată accesând rubrica „Alegeri prezidențiale 2020”.

Cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate pot urmări pe paginile oficiale web și Facebook a ambasadelor informații despre condițiile sanitare pe care urmează să le respecte și alte actualizări importante în ziua votului. Lista cu paginile web și Facebook a tuturor ambasadelor poate fi accesată AICI.

Adresele secțiilor de votare din străinătate sunt “la un click distanță”: aflați care sunt cele mai apropiate secții în funcție de locul unde sunteți pe site-ul diaspora.cec.md al Comisiei Electorale Centrale.

Distribuie