USMF organizează maratonul universitar de imunizare împotriva COVID-19

Foto: msmps.gov.md

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza un maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student” în perioada 21-23 mai.

Maratonul va începe vineri, de la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00. De menționat că nu e nevoie de programare. Procesul se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.  Astfel, sunt îndemnați și așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din
Republica Moldova.

Potrivit USMF, vor fi organizate zece puncte de vaccinare unde vor fi disponibile vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca.
Trei puncte de vaccinare vor fi deschise în incinta blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu 27) unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, iar alte șapte puncte în  Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu 25) unde se va administra serul AstraZeneca.

În procesul de vaccinare, vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. 

USMF va asigura și administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19. În perioada 11-13 iunie, se va administra serul Sinopharm, iar în perioada 16-18 iulie, vaccinul AstraZeneca. Vaccinează-te împotriva COVID-19 pentru un mediu mai sănătos și fără restricții.

Distribuie