Utilizarea durabilă a resurselor de apă din Prut, Nistru și Dunăre, pe agenda Guvernului

Republica Moldova și România vor continua cooperarea privind utilizarea durabilă a resurselor de apă din Prut și Dunăre. Astăzi, Guvernul a aprobat actualizarea componenței părții Republicii Moldova în cadrul Comisiei hidrotehnice interguvernamentale pentru implementarea Acordului moldo-român privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării. Documentul a fost semnat la Chișinău în 2010.

Scopul actualizării componenței Comisiei este determinat de necesitatea protecției și utilizării durabile a resurselor de apă, a exploatării Nodului Hidrotehnic Costești-Stânca de pe râul Prut, precum și aplicarea altor prevederi ale Acordului. 

De asemenea, se va iniția organizarea celei de-a doua sesiuni a Comisiei hidrotehnice interguvernamentale pe teritoriul Republicii Moldova.  

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi un alt proiect care prevede actualizarea componenței delegației oficiale pentru negocierea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind asigurarea funcţionării Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Ultima ședință de negociere a Acordului a avut loc în decembrie 2018, la Kiev.

Distribuie