Verificarea certificatelor COVID se efectuează pe platforma certificate-covid.gov.md

Spre atenția agenților economici din Republica Moldova, în contextul deciziei CNESP privind permiterea accesului clienților în spațiile comerciale, de deservire și agrement doar cu prezentarea certificatului COVID, din 22 ianuarie 2022, vă reamintim că verificarea certificatelor COVID poate fi efectuată, accesând pagina https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat”.

În scopul combaterii răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării noastre, Guvernul vine cu un apel către agenții economici să asigure respectarea acestei prevederi, prin utilizarea mecanismului existent, care este funcțional din luna octombrie 2021.

Platforma permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic național cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE. Astfel, toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina  https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.

Pentru verificarea certificatelor nou descărcate, accesați https://certificate-covid.gov.md secțiunea „Verifică certificat” sau oricare aplicație interconectată cu gateway-ul european. Aplicațiile  poate fi descărcate gratuit din magazinul de aplicații Google Play sau App Store, pe un telefon mobil sau o tabletă.

Certificatul COVID-19 cuprinde trei tipuri distincte de certificate: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.

Distribuie