Veteranii de război vor beneficia de alocații de stat majorate

Foto: msmps.gov.md

Guvernul a aprobat proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat de la 300 lei la 500 lei, pentru veteranii de război participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state.

De alocații majorate de la 300 lei la 500 lei, începând cu 1 ianuarie 2021, vor beneficia circa 26 350 mii veterani de război participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state.

Proiectul aprobat astăzi de cabinetul de miniștri are drept scop consolidarea măsurilor de protecție socială a veteranilor de război, fiind o măsură prevăzută în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 636/2019.

Mijloacele financiare necesare pentru implementarea proiectului se estimează la circa 67,1 mil. lei anual, fiind prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Distribuie