Vizită de monitorizare a proiectelor start-up în agricultură

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, împreună cu directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim CURMEI, au efectuat, o vizită de lucru în satul Romanovca, raionul Leova, cu scopul de a observa gradul de implementare a unui proiect start-up în agricultură, ce a beneficiat de suportul statului prin mecanismul de subvenționare în avans din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului (FNDAMR).

Oficialii au vizitat Gospodăria Țărănească “Codreanu Iacob”, care prin intermediul politicilor de subvenționare, a beneficiat de suport financiar în valoare de circa 578 mii lei, bani ce au fost investiți în achiziționarea unui  modul de seră cu suprafața de 2000m² și a unui motocultor cu remorcă, ceea ce îi va permite producătorului agricol să cultive legume pe teren protejat.

„Domeniul creșterii legumelor pe teren protejat este o prioritate în politicile statului în domeniul agroindustrial, în condițiile impactului schimbărilor climatice în Republica Moldova. În proiectele start-up sprijinul statului constituie circa 65% din valoarea proiectului investițional eligibil. Prin asemenea proiecte susținem tinerii care își propun să inițieze o afacere în agricultură și promovăm consumul de produse agroalimentare autohtone”, a subliniat ministrul Ion PERJU, în discuția cu producătorul agricol.

La același subiect, directorul AIPA, Vadim CURMEI a precizat că perioada de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial se va desfășura până la 18 iunie curent.

„Îndemnăm  tinerii, femeile fermier și concetățenii reveniți în țară, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agroindustrial, să depună cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul vizat”, a menționat Vadim CURMEI.

Oficialii au comunicat că, în contextul monitorizării gradului de implementare a proiectelor start-up în agricultură, în a doua jumătate a lunii mai vor fi effectuate mai multe vizite de monitorizare în teritoriu.

Distribuie