WTA: Simona Halep – cea mai bună jucătoare a lunii august

Redactor: Diana Enache

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, a fost nominalizată de WTA la tlitlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis. Alături de româncă, la același titlu au mai fost nominalizate franțuzoaica Fiona Ferro și belarusa Victoria Azarenka.

Halep, numărul doi mondial, a câștigat luna trecută turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de șase luni între ele din cauza pandemiei de coronavirus. Halep a ajuns astfel la 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Șlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Ferro a obținut primul al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de șase luni, la Palermo.

Victoria Azarenka a ajuns și ea la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfășurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obținut din 2016.

În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obținut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, grație titlului cucerit la Dubai.

Distribuie