Zece elevi din Republica Moldova participă la Forumul Internațional al Tinerilor, organizat de Guvernul Republicii Coreea

Zece tineri din cadrul Consiliului Național al Elevilor participă, în perioada 12-14 noiembrie, la cea de-a 12-a ediție a Forumului Internațional al Tinerilor (FIT), organizat de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea.

În cadrul evenimentului, tineri din diferite țări participă la ateliere de discuții privind promovarea spiritului cetățeniei globale și a schimbului cultural prin prisma problemelor mondiale, provocate inclusiv de pandemia COVID-19.

Forumul se desfășoară în cadrul a patru panele tematice:

– Acțiuni de reducere a decalajului privind digitalizarea în sistemul educațional și capacitatea academică;

– Acțiuni de protejare și conservare a naturii, urmare a provocărilor pandemiei Covid-19;

– Acțiuni de realizare a securității alimentare și a promovării nutriției;

– Acțiuni pentru rezolvarea conflictelor și construirea păcii.

La finalul atelierelor de discuții, echipele din statele participante își vor prezenta Planul de acțiuni pe care l-au elaborat întru soluționarea problemelor abordate. De asemenea, fiecare echipă va prezenta un filmuleț pregătit din timp prin care vor prezenta țara și localitățile de unde provin, realizând astfel un schimb cultural.

Menționăm că elevii din țara noastră, care vor participa la lucrările FIT, vin din orașele  Cahul, Soroca, Florești, Edineț, Rîșcani, Briceni, Chișinău și satele Gura Galbenei (rn. Cimișlia) și Pepeni (rn. Sîngerei).

Prezența Republicii Moldova la Forumul Internațional al Tinerilor se încadrează în prevederile Memorandumului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea, semnat în martie, 2021.

Mai multe detalii despre activitățile Forumului Internațional al Tinerilor pot fi accesate pe site-ul oficial: http://jejuyouthforum.or.kr/pages/sub02_1.php .

Distribuie