Zilele Filmului Românesc la Chișinău, ediția VII

Astăzi, în incintat Cinematografului Odeon, a avut loc conferința de presă consacrată lansării ”Zilele Filmului Românesc la Chișinău” ediția a VII-a., la care a participat și Ministrul Culturii Sergiu Prodan.

După o ediţie online în 2020, ZFR revine cu un program în 2021, unde publicul va descoperi, în proiecţii cu intrare liberă, cele mai bune filme româneşti recente, selectate la mari festivaluri şi prezentate în premieră în Republica Moldova, dar şi titluri clasice, şi va întâlni o serie de invitaţi, deopotrivă actori şi regizori.

Zilele Filmului Românesc la Chișinău este un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova și Casa de producţie RovaFilm din România.

De asemenea, acest eveniment este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei  din Republica Moldova, Institutul Cultural Român /  Romanian Cultural Institute  la Chișinău și Uniunea Cineastilor din România.

Distribuie