Ziua Internațională a Familiei marcată printr-o serie de evenimente online

Foto: mecc.gov.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO marchează în acest an Ziua Internațională a Familiei printr-o serie de evenimente online.

La 6 mai, tinerii din țară au participat la evenimentul „International Language Café” ce presupune o întrunire online cu vorbitorii nativi de limbi străine (engleză, franceză, germană, româna și rusă) din diferite țări. În cadrul acestei ediții, cei 48 de participanți au vorbit despre tradițiile din familie în diferite colțuri ale lumii, rolul femeii și a bărbatului, precum și despre specificul comunicării și a educației copiilor.

În perioada 26 aprilie – 12 mai s-a desfășurat Concursul Național „Familia Sportivă”. Acesta a urmărit scopul de a promova și cultiva un mod sănătos de viață în familie și societate. La concurs au participat familiile cu copii cu vârsta de până la 15 ani. Echipele au trecut 2 probe:  filmulețul video „Gimnastica matinală în familie” și  filmulețul video „Dezvoltarea calităților fizice cu diferite obiecte”.

La fel în contextul Zilei Familiei, va avea loc evenimentul „Movie’n ARTICO”. Inițiativa aparține Clubului Voluntarilor ARTICO, care își propune să dezvolte și să pună în valoare patrimoniul cinematografiei naționale, invitând tinerii să vizioneze filmul autohton „Nuntă în Basarabia” – comedia romantică, care redă cu mult umor momentul întemeierii unei familii. Derularea va avea loc astăzi, 14 mai, la ora 18:00.

Seria de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Familiei se va încheia cu o sesiune online dedicatăeducației copiilor: „Influența inteligenței emoționale asupra dezvoltării copiilor”. Sunt invitați părinții care vor să afle mai multe despre importanța inteligenței emoționale și impactul acesteia asupra dezvoltării copilului.Evenimentul va avea loc la 20 mai 2021, ora 19:00.

Pentru mai multe detalii despre evenimente și modalitatea de participare accesați pagina artico.md.

Distribuie