Ziua Științei, 2020 – ,,Eroii noștri – Oamenii de Știință”

Foto: mecc.gov.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul Uniunii Europene a organizat astăzi, 10 noiembrie, cea de-a X-a ediție a „Zilei Științei”. Evenimentul s-a desfășurat în format online cu genericul ,,Eroii noștri – Oamenii de Știință”  și a avut ca scop creșterea interesului populației de toate vârstele față de activitățile de cercetare și inovare.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa a adresat  un mesaj de felicitare oamenilor de ştiinţă din Republica Moldova. În mesajul său, oficialul a afirmat că cercetarea și inovarea reprezintă motorul creșterii economice și generatorul de soluții pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă societatea. 

Cu mesaje de felicitare în adresa comunității științifice din Republica Moldova au venit și E.S. Peter Mihalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Signe Ratso, directorul general adjunct al  Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare din cadrul Comisiei Europene și Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei.

În semn de înaltă recunoștință și apreciere a activității prodigioase și a contribuției substanțiale la dezvoltarea științei, promovarea rezultatelor remarcabile în domeniile cercetării și inovării, precum și cu ocazia Zilei Științei, cercetătorilor științifici le-au fost oferite Diplome de onoare ale Guvernului și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul evenimentului cele 36 de instituții din domeniile cercetării și inovării au prezentat mostre expoziționale din diferite domenii, experimente interactive, cărți științifice rare, echipamente științifice, brevete de invenții, complexul de sere ale Grădinii Botanice etc.

Totodată, începând cu ora 19:00, Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale invită toți doritorii de a participa la  un concurs online de jocuri intelectuale de tip „Match” dedicat Zilei Științei, accesibil pe canalul de YouTube al Clubului și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului (https://www.facebook.com/Ziua.Stiintei.MECC/?epa=SEARCH_BOX ).

Menționăm că „Ziua Științei” a fost instituită în Republica Moldova prin Hotărârea Guvernului nr.1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO.

Distribuie