167 de mii de lei a costat reparația Oficiului Medicilor de Familie Tătărești

Foto: cnam.md

Redactor: Diana Enache

Spitalul raional Edineț s-a îmbogățit cu o secție – Secţia reabilitare medicală şi medicină fizică, care a costat bugetul 642 de mii de lei. Totodată, Oficiul Medicilor de Familie Tătărești, Strășeni a fost reparat cu 167 de mii de lei. 150 de mii au fost investiți de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, iar alte 17 mii au fost oferite de Centrulde Sănătate Strășeni. Aceasta a fost prima reparație capitală a clădirii contruită în 1987.

CNAM a organizat o inspecție pentru a stabili cum au fost cheltuiți banii investiți în 2018-2019. În urma evaluării, abateri nu au fost identificate.

Implementarea proiectului a contribuit la crearea unor condiţii mai bune pentru pacienţi şi personalul medical şi la micşorarea cheltuielilor de încălzire a edificiului. Astfel, în sezonul de încălzire 2019-2020, consumul de gaz natural s-a redus cu 27% comparativ cu sezonul precedent. Economiile unui sezon au însumat patru mii de lei.

Un alt proiect monitorizat de CNAM şi finanţat în anul 2018 se referă la reparaţia unor încăperi ale Spitalului raional Edineţ pentru deschiderea Secţiei reabilitare medicală şi medicină fizică. Volumul mijloacelor financiare alocate de CNAM din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale a fost de 642 de mii de lei.

Prezenţi la faţa locului, reprezentanţii companiei au stabilit că obiectivul general al proiectului a fost atins, şi anume deschiderea secţiei de reabilitare medicală şi medicină fizică, crearea unui mediu confortabil pentru pacienţi și a condiţiilor favorabile de muncă pentru personalul medical.

De la deschidere şi până la începutul pandemiei, în secţia respectivă au fost trataţi 638 de pacienţi, iar în prezent încăperile secţiei au fost reprofilate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Distribuie