Circa 160 de deținători de terenuri au fost instruiți cu privire la aplicarea măsurilor de protecţie şi îmbunătățire a calităţii solurilor

Circa 160 de deținători de terenuri din raioanele Sîngerei, Soroca, Strășeni, Ștefan-Vodă, Taraclia, mun. Chișinău, mun. Bălți au fost instruiți cu privire la aplicarea măsurilor de protecţie şi de îmbunătățire a calităţii solurilor.

În perioada 3-17 decembrie curent, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a informat reprezentanții autorităților publice locale, asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, deținătorilor de terenuri despre actele normative, politicile din domeniul îmbunătăţiri funciare, condițiile și procedurile de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele de îmbunătățiri funciare și oportunitățile de finanțare.

Astfel, participanții au însușit cunoștințe cu referire la elaborarea și aplicarea actelor normative, precum și au consolidat abilitățile de planificare și implementare a proiectelor de îmbunătățiri funciare.

Activitățile de instruire se înscriu în procesul de implementare a Programului de instruire a deținătorilor de terenuri agricole privind măsurile de îmbunătățiri funciare, protecția și sporirea fertilității solurilor pentru anul 2021, ce se regăsește pe agenda Guvernului Republicii Moldova.

Distribuie