Liberalizarea regimului de vize cu statul Qatar, în beneficiul cetățenilor moldoveni

Cetățenii moldoveni vor putea călători în Statul Qatar fără vize. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între Republica Moldova și Statul Qatar cu privire la abolirea vizelor de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte ordinare.

Potrivit documentului, deținătorii unui pașaport valabil pot intra pe teritoriul celuilalt stat fără viză pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 180 de zile, dacă călătoresc în scop de afaceri (serviciu), turism sau tranzit. În cazul în care perioada de aflare pe teritoriul celuilalt stat urmează a fi mai mare de 90 de zile în decurs de 180 de zile, va fi necesară obținerea unei vize de lungă ședere. 

Noile condiții vor contribui la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie dintre cele două state, prin facilitarea călătoriilor pentru cetățeni. De asemenea, eliminarea regimului de vize și mărirea fluxului de călători va impulsiona cooperarea pe domeniile de interes reciproc, schimburile comerciale bilaterale și va facilita călătoriile în scop turistic.

Distribuie