Maia Sandu îndeamnă la solidaritate: „Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj în contextul crizei regionale de securitate. Șefa statului anunță că, împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluează riscurile pe care le prezintă acestea, deoarece prioritatea este viața și siguranța oamenilor noștri.

„Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund”, menționează Președinta Maia Sandu.

Șefa statului ne îndeamnă să rămânem solidari și uniți, să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră, deoarece indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.

„Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și a țării noastre”, mai afirmă Președintele Republicii Moldova în mesajul adresat.

Distribuie