Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întâlnire cu Directoare de Țară a Băncii Mondiale pentru Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o discuție cu reprezentantele Băncii Mondiale – Inguna Dobraja, Directoare de Țară a Băncii Mondiale pentru Moldova și Carolina Odobescu, Ofițer Senior de țară. Oficialii au discutat prioritățile ministerului pentru perioada următoare, dar și situația proiectelor desfășurate cu suportul Băncii Mondiale. Susținerea mediului de afaceri, în special sectorul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă au constituit subiecte importante pe agenda discuțiilor.

”Ne dorim să sporim investițiile pentru a păstra locurile de muncă și a crea altele noi, dar și să sporim furnizarea serviciilor online, care vor reduce contactele dintre companii și oficiali guvernamentali, sporind astfel transparența”, a menționat ministrul Gaibu.

Directoarea de Țară a Băncii Mondiale a reiterat disponibilitatea de a susţine procesul de reformare pentru asigurarea creşterii economice şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

Proiectul de ameliorare a competitivității desfășurat în prezent cu suportul Băncii Mondiale prevede consolidarea competitivității la export, reducerea poverii administrative pentru companii și îmbunătățirea accesului la finanțare. De asemenea, proiectul prevede și o componentă de susținere a sectorului privat în contextul pandemiei Covid-19.

Distribuie