Natalia Gavrilița a vizitat expoziția „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă”

„Jurnalismul de investigație are un rol primordial în consolidarea proceselor democratice, în eradicarea corupției și altor probleme sociale grave”, a menționat prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul vizitei la expoziția „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă”, organizată de „Ziarul de Gardă”  și găzduită de Muzeul Național de Istorie.

Natalia Gavrilița a apreciat efortul pe care îl depune zilnic echipa „Ziarului de Gardă”, care, de la lansarea publicației a realizat zeci de investigații jurnalistice cu impact major. 

„Vreau să vă mulțumesc pentru această expoziție care este o mărturie a felului în care corupția a afectat Republica Moldova în cei 30 de ani de independență. La fel cum rugina erodează fierul, corupția a afectat grav instituțiile statului. Este important ca acum, toți împreună, să ne unim eforturile pentru a declara toleranță zero corupției și pentru a recâștiga încrederea cetățeanului în stat”. 

Totodată, premierul a vorbit despre eforturile Guvernului de a asigura accesul la informație pentru toți reprezentanții mass-media. 

Expoziția organizată de „Ziarul de Gardă” conține documente, fotografii, obiecte sugestive,  care reprezintă activitatea jurnaliștilor de investigație și felul în care corupția a afectat dezvoltarea Republicii Moldova. 

Distribuie