Rata de vaccinare în Republica Moldova a ajuns la 10,7%. În ultimele șapte zile, cazurile noi s-au redus cu 35%

Foto: msmps.gov.md

Cazurile de infectare cu COVID-19 s-au redus cu 35% față de săptămâna precedentă, iar rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la 10,7%. Până astăzi, 480.330 persoane au fost imunizate împotriva noului virus, potrivit datelor prezentate de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

„La moment, sunt deschise peste 520 de puncte de vaccinare în toată țara. Toate Centrele dispun de doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19. La fel, în prezent, au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind adaptarea Certificatelor de Vaccinare, eliberate de instituțiile responsabile din Republica Moldova, la standardele Certificatului European de Vaccinare. De menționat că Certificatele de Vaccinare din Republica Moldova conțin toate variabilele necesare în acest sens, cu asigurarea tuturor datelor de protecție”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Aproape 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar rata morbidității în rândul acestora s-a redus cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În total, până în prezent, au fost raportate 1,421 de reacții adverse, dintre care 94,2% cu forme ușoare, 5,8% cu forme moderate.

Republica Moldova a recepționat 929.990 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Amintim că, la data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Distribuie