Ștefan Gațcan a părăsit Partidul Socialiștilor. La ce formațiune a aderat?

Redactor: Diana Enache

Deputatul Ștefan Gațcan, ales în luna martie pe rândurile Partidului Socialiștilor, a părăsit fracțiunea în favoarea grupului parlamentar PRO Moldova, condus de Adrian Candu. Gestul lui Gațcan a fost criticat dur de colegii din PSRM, care i-au cerut să-și depună mandatul.

Socialistul Vlad Batrâncea a insinuat că Gațcan ar fi primit între 1 și 2 milioane de dolari pentru a părăsi Patidul Socialiștilor și a adera la PRO Moldova. Socialiștii au menționat că Gațcan a mai fost curtat de foștii democrați, dar suma nu l-ar fi convins pe medic să părăsească PSRM. Aceste acuzații au rămas deocamdată fără replica fostului membru de partid.

Un răspuns general pentru toată lumea, în schimb, se regăsește într-o postare pe facebook, în care medicul și deputatul Ștefan Gațcan explică de ce a hotărât să părăsească fracțiunea socialiștilor. „…luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului”, se arată în postare.

Ștefan Gațcan s-a născut pe 8 aprilie 1961 în satul Molovata, Raionul Dubăsari. În 1984 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, iar din 1985 își începe activitatea ca medic obstetrician-ginecolog la Spitalul Raional Ungheni. În 1999 își deschide propria maternitate privată. De asemenea, Ștefan Gațcan a absolvit Academia de Administrare Publică, Școala de Aviație din Moldova, fiind pilot amator, dar este și licențiat în drept.

Gațcan este deputat în Parlamentul Republicii Moldova de la mijlocul lunii martie curent, atunci când a câștigat alegerile pe circumscripția uninominală nr.38, Hâncești.

Distribuie