Un bărbat din Bălţi, cercetat în două dosare penale pentru trafic de influenţă

Foto: cna.md

Un șomer din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție în cadrul a două dosare, pornite pe faptul comiterii traficului de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unor persoane că le poate ajuta să obţină permise de conducere, susţinând că ar avea influenţă asupra unor funcţionari ai  Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți

Potrivit denunţătorilor, bănuitul, care este cercetat pentru două episoade de trafic de influenţă,  ar fi cerut de la aceştia câte 900 de euro şi, respectiv, 750 de euro sub pretextul că aceşti bani urmează să ajungă la membrii comisiei de examene. În realitate, sumele menţionate nu ar mai fi ajuns la destinaţia promisă, iar bănuitul s-a ales cu două dosare penale, fiind denunţat la CNA. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a reuşit documentarea acţiunilor ilegale ale bănuitului şi reţinerea acestuia pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

Distribuie