Agricultorii vor recurge la acțiuni mai dure, dacă în 24 de ore autoritățile nu au o soluție concretă

Fracțiunile parlamentare și 7 organizatori ai protestului agricultorilor s-au așezat la masa de negocieri. La ședință au fost prezenți deputații Alexandr Slusari (Platforma DA), Vladimir Bolea (PAS), Nicolae Ciubuc (PD) și socialistul Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură. În rezultatul întrunirii, fermierii au dat ultimatum pentru deputați. Aceștia le-au oferit 24 de ore la dispoziție pentru a găsi soluții ca revendicărilor protestatarilor să fie îndeplinite.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a propus ca Parlamentul să se convoace în ședință plenară extraordinară săptămâna viitoare pentru a înainta un amendament la legea bugetului, atât timp cât legea votată pe 16 decembrie, în 2 lecturi nu a intrat în vigoare.

Potrivit lui Slusari, la o eventuală ședință legislativă va fi înaintat un amendament ce va permite identificarea sumei de bani necesară pentru a achita compensațiile cerute de agricultori.

De dealaltă parte, socialistul Radu Mudreac a declarat că va comunica cu fracțiunea din care face parte pentru a solicita convocarea Biroul Permanent al Parlamentului și eventual să se decidă data când va fi stabilită ședința plenară.

La sfârșitul discuției, agricultorul Sergiu Stefanco a declarat că protestatarii mai așteaptă 24 de ore, ulterior ei vor recurge la acțiuni mai dure.

Distribuie