Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a primit pe noul ambasador al SUA la Chișinău

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu Kent D. Logsdon, noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în cadrul căreia l-a felicitat cu prilejul numirii în funcție și i-a urat succes în exercitarea mandatului. 

În contextul împlinirii a 30 de ani de la lansarea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și SUA, cei doi oficiali și-au exprimat interesul pentru promovarea unui dialog strategic consolidat axat pe democrație și buna guvernare, combaterea corupției, securitate energetică și cibernetică, dezvoltarea și creșterea economică.

Natalia Gavrilița a mulțumit oficialului american pentru sprijinul puternic al SUA exprimat în timpul recentei declarații a Consiliului Energetic SUA-UE privind accesul partenerilor din Europa de Est la surse de energie fiabile, accesibile și sigure. Totodată, prim-ministra și-a exprimat recunoștința pentru asistența financiară și de dezvoltare oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor prin USAID și alte agenții guvernamentale din SUA.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a reiterat sprijinul Statelor Unite ale Americii în promovarea proceselor democratice în Republica Moldova, reafirmând angajamentul SUA de aprofundare a relațiilor bilaterale reciproc avantajoase.

Distribuie