Programul Național de alfabetizare digitală continuă prin etapa a II-a, destinată cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării continuă Programul Național de alfabetizare digitală prin etapa a II-a, în cadrul căreia, în perioada 28 iunie-2 iulie, au fost instruiți 35 de formatori regionali și 271 formatori locali, care vor asigura formarea cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie.

Programul Național de alfabetizare digitală, etapa a II-a, prevede atât formarea competențelor digitale ale începătorilor, cât și dezvoltarea și consolidarea competențelor digitale pentru deținătorii nivelului mediu de competențe digitale.

La program s-au înscris 10285 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie (IET), care vor fi formate în perioada 12.07.2021– 20.08.2021.

Formarea se va realiza diferențiat, astfel din numărul total de beneficiari sunt 1339 de cadre didactice cu nivel începător, iar cu nivel mediu și avansat – 8946.

Etapa a II-a a Programului Național de alfabetizare digitală este susținută de către UNICEF cu suportul financiar al USAID.

Programul de formare este constituit din 90 ore, dintre care 24 cu contact și 66 lucru individual.

Menționăm că MECC a lansat în iulie 2020 Programul Național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general, scopul acestuia fiind de a asigura dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice. În prima etapă a Programului au fost formate 20045 cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Distribuie