Șeful diplomației moldovene Nicu Popescu a discutat telefonic cu secretarul general al Consiliului Cooperării Regionale (CCR), Majlinda Bregu

Viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a purtat o convorbire telefonică cu Majlinda Bregu, secretar general al Consiliului Cooperării Regionale. Oficialul a transmis felicitări cu ocazia numirii în funcție a ministrului de externe și au discutat despre rolul CCR în raționalizarea cooperării regionale în beneficiul statelor participante.

În cadrul convorbirii, vicepremierul Nicu Popescu a subliniat că Republica Moldova va continua să se angajeze în activitățile grupurilor de lucru, inițiativelor și proiectelor regionale propuse în cadrul consiliului.

Totodată, ministrul moldovean de externe a reiterat că intensificarea cooperării regionale pentru consolidarea parcursului european rămâne una din prioritățile principale pe agenda politicii externe a țării.

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a accentuat că țara noastră va continua să urmărească evoluțiile din regiune, inclusiv procesul de eliminare a plăților de roaming pentru statele din Balcanii de Vest, facilitat de CCR cu ajutorul Comisiei Europene. Republica Moldova este angajată într-un proces similar pe dimensiunea Parteneriatului Estic, Acordul regional de roaming pentru cele 6 țări partenere fiind la etapa definitivării.

Distribuie