Maia Sandu a discutat, la Paris, cu omologul său francez, Emmanuel Macron

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în cadrul vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Paris, cu ocazia participării la Forumul Păcii.

În cadrul discuțiilor cu omologul francez au fost abordate mai multe subiecte ce vizează intensificarea relațiilor bilaterale. Cei doi șefi de stat au discutat despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice. „Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Doamna Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Macron pentru deschiderea de a ajuta Moldova în eforturile acesteia de combatere a corupției. În acest context, omologii au discutat și despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre. „Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Franța este un partener strategic important pentru Moldova și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova.

Distribuie