Pavel Stratan împlinește astăzi 50 de ani

Redactor: Diana Enache

Interpretul și textierul de muzică pop și folk s-a născut la 11 noiembrie 1970, în satul Nișcani, raionul Călărași, Republica Moldova. Pavel Stratan a devenit cunoscut pe ambele maluri ale Prutului, având milioane de fani atât în Republica Moldova, cât și în România.

În 1977, cântă prima dată la chitară pe o scenă școlară, în 1983, compune primele versuri, iar în 1996 cunoaște prima lui adevărată experiență scenică. Pavel Stratan a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

A debutat în 2002 cu albumul „Amintiri din copilărie vol.1”. Primul single a fost „Eu Beu”, un mare succes la acea vreme, care a și beneficiat de un videoclip. Chiar dacă nu sunteții printre fanii lui, ați auzit probabil și piesa „M-am născut de ziua mea”.

În ultima vreme, Pavel Stratan lansează hituri care se aud la radio atât în Republica Moldova cât și în România, cum ar fi „Vorbele tale” sau „Te sărut”. Cea mai nouă piesă a lui Pavel Stratan a fost lansată acum două zile, în duet cu Ioana Ignat, „Vina dragostei”.

Pavel Stratan este tatăl Cleopatrei Stratan, artista care a fost inclusă în Cartea Recordurilor la doar 3 ani și jumătate și care astăzi se bucură de un real succes, dar și al lui Cezar, fiul lui care încet-încet îi calcă pe urme.

Distribuie